Featured Article

NASLEDNJI DOGODEK

SEPTEMBRA NE SPREGLEJTE:  7. Zadravčevi dnevi, Moravske Toplice 12. in 13. 9. 2014 Vabilo na Zadravčeve dneve KMALU ZA TEM, TUDI SEPTEMBRA: 23. mednarodni tečaj o poučevanju o mejah družinske medicine od 23. do 27. septembra na Bledu ZANIMIVO MEDNARODNO SREČANJE KONEC SEPTEMBRA V SARAJEVU: 3. Kongres asociacije jugovzhodne Evrope od 18. do 21. septembra v Sarajevu   […]

VdGM conference exchange 2014 – Liverpool

Royal College of General Practitioners organizira letno konferenco zdravnikov družinske medicine. Tema konference: “Future proof – resilience in practice”. http://www.rcgp.org.uk/annualconference Letos so pripravili tudi VdGM izmenjavo, ki bo potekala od 30. 9. 2014 do 4.10. 2014. Zainteresirani se prosim javite na: klemen.pasic@gmail.com (do 18. avgusta)

Ameriška in evropska priporočila za uvedbo antikoagulacijskega zdravljenja

Ameriška: Antikoagulantno zdravljenje je priporočljivo pri bolnikih z atrijsko fibrilacijo, ki nimajo okvarjenih zaklopk, in so že doživeli ishemično možgansko kap, prehodno možgansko kap (TIA) ali na CHA2DS2-VASc lestvici dosežejo 2 točki ali več. Evropska: Antikoagulantno zdravljenje je priporočljivo pri bolnikih z atrijsko fibrilacijo, ki  na CHADS2 lestvici dosežejo 2 točki ali več.

Nekaj osnovnih dejstev o Eboli

Kratek povzetek svežega dogajanja v zvezi z virusom Ebole, virulenci, prenašanjem virusa in ukrepih najdete na Medscape Family Medicine. Več podatkov o tej hemoragični vročici dobite na straneh CDC. Virus se ne prenaša po zraku. Kužni pa so vsi izločki simptomatskega bolnika, s katerimi moramo priti v nepsoredni stik, zato je poleg osebne zaščite pomembno […]

Lizbonska deklaracija

WONCA Europe je ob boku 19. evropskega kongresa zdravnikov družinske medicine sprejela Lizbonsko deklaracijo, ki evropske vlade poziva h krepitvi primarnega zdravstvenega varstva in družinske medicine.

Delavnica varne vožnje

PROGRAM DODATNEGA USPOSABLJANJA ZA VARNO VOŽNJO Dogodek je namenjen zdravnikom družinske medicine, ki se pri svojem delu srečujejo z bolniki, ki so obenem tudi vozniki motornega vozila, in ki želijo s svojim svetovanjem prispevati k večji varnosti na slovenskih cestah.